Het Bestuur

Wim Weyers – Bestuurslid

Al jaren woon ik aan de Oranjesingel, een prachtige plek, op de grens van het gebied van het Buurtplatform Wedren-Julianapark. Ik heb gewerkt in het onderwijs en tot voor kort als adviseur voor onderwijsorganisaties.

IMG_84172

De Singel is onderdeel van de 19e eeuwse stadsuitleg. Die is uniek voor Nederland en daarom niet voor niets als  Beschermd Stadsgezicht aangewezen. Ondanks dat, zijn er voor de Singel in het verleden plannen geweest, die de leefbaarheid en het historisch karakter zwaar zouden aantasten. Plannen bijvoorbeeld om de woonfunctie onmogelijk te maken, plannen voor kappen van bomen langs de hoofdrijbaan voor het busverkeer of een busbaan over de ventwegen. Samen met anderen van de Singel hebben we ons daar tegen verzet en gelukkig met succes. Op dit moment is de voortgaande verkamering van panden met alle negatieve gevolgen van dien een grote bedreiging voor de leefbaarheid en het historisch karakter van de 19de eeuwse stadsuitleg. Het gemeentebestuur zet hier geen enkele rem op en doet slechts aan symptoombestrijding.

Het Buurtplatform heeft leefbaarheid en behoud van het historisch karakter hoog in het vaandel staan. Als lid van het bestuur wil ik hier graag een bijdrage aan leveren.

Voorzitter – vacant

Marjo Janssen – Penningmeester

IMG_20170312_125426Ik ben Marjo Janssen, heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen en ben al meer dan 45 jaar actief in de buurt op allerlei gebieden. Zo heb ik bijvoorbeeld de grote renovatie van de Waldeck Pyrmontsingel in gang gezet en begeleid.
Zo is deze eerste sociale woningbouw van Nijmegen behouden gebleven voor de bewoners, een groot succes!!
Ook de fietsrekken en pas geleden de openbare moes en plantentuintjes zijn door actieve inzet van ons, de bewoners, zo gerealiseerd. Ik wil mijn ervaringen en “kennis” nu ook inzetten voor ons “wijkje” en ben daarom bestuurslid
geworden van het Buurtplatform Wedren-Julianapark.

Dit, omdat je samen sterker staat voor behoud van een sociale, veilige wijk en de bewoners elkaar ook wat beter kunnen leren kennen. En dat is een mooi streven, toch?

Dick Nijman – Secretaris

Minolta DSCIk woon met mijn gezin ruim 28 jaar op de Wedren. We hebben ook twee bedrijven (een binnenhuisarchitectenbureau van mijn partner en ik heb een trainingsbureau). We wonen en werken in een woon-werkpand in dit prachtige gebied.  Het gebied staat ook onder druk van een groeiende stad met alles wat daar bij hoort.

Het vereist dus ook inzet om dit gebied ‘prachtig’ te houden. Zo zijn we in staat geweest om mét skaters en buurtbewoners tot een goede opzet van de skatebaan te komen in onze wijk. Het megalomane gemeente plan voor een bovenregionale skatebaan midden in een woonwijk hebben we omgevormd tot een buurtskatebaan. Ik ben nog jarenlang de voorzitter geweest van de ‘monitoringgroep skatebaan’, waarin wensen van buurt en skaters in een goede harmonie vorm zijn gegeven.
Toen er een aantal jaren terug in het park veel vernieling en overlast was hebben we dat met een aantal bewoners gekeerd. Dat was een lange weg waarin het initiatief van ons als bewoners nodig was om diverse instanties de urgentie duidelijk te maken. Je kunt dus, als je je als bewoners verenigt, echt grip houden op de buurt  waardoor belangrijke onderwerpen als leefbaarheid, veiligheid, bescherming van die  prachtige 19e eeuwse schil, groen, elkaar kennen en helpen een positieve impuls krijgen.  Dat is mijn inzet in de buurt en sinds een paar jaar in deze vorm: de Buurtvereniging Wedren-Julianapark.

Emile Pfeil – Bestuurslidemile

Ik ben Nijmegenaar van geboorte, 63 jaar, en werkzaam bij justitie als rechter. Ik woon nu ruim 18 jaar met Germaine op de Groesbeekseweg. In al die jaren hebben wij onze wijk zien verloederen als gevolg van de verregaande verkamering. Ik wil me inzetten om deze situatie zoveel mogelijk tegen te gaan en om de prachtige 19e eeuwse schil te behoeden voor verdere aantasting.  Ik zet me in voor de Buurtvereniging Wedren-Julianapark om de leefbaarheid en veiligheid te vergroten.