Het Bestuur

Voorzitter – Marianne Essers 

Inmiddels woon ik 11 jaar in de Vonckstraat samen met Johan. Het Buurtplatform Wedren-Julianapark vind ik belangrijk omdat je met élkaar zorgt voor het woonplezier van alle bewoners.  Groen in de wijk, veiligheid en aandacht voor de variëteit en historie van onze prachtige buurt in Oost vind ik goede zaken om mee bezig te zijn en waar ik graag mijn steentje aan bij wil dragen.  Sinds een jaar ondersteun ik het bestuur en inmiddels hou ik me bezig met het mee organiseren van projecten w.o. een tentoonstelling over de 19e eeuwse stadsuitleg. Ik heb het voorzitterschap op me genomen maar dat moet nog bekrachtigd worden in de ledenvergadering van ’22.

Zelf werk ik al jaren bij een van onze buurgemeentes en wellicht kan dit helpen bij de overleggen die we hebben met de gemeente Nijmegen over het realiseren en bewaken van onze doelstellingen en onze plannen voor het behoud van onze wijk. Kortom waar het buurtplatform Wedren-Julianapark voor is.

Wim Weyers – Bestuurslid

Al jaren woon ik aan de Oranjesingel, een prachtige plek, op de grens van het gebied van het Buurtplatform Wedren-Julianapark. Ik heb gewerkt in het onderwijs en tot voor kort als adviseur voor onderwijsorganisaties.

IMG_84172

De Singel is onderdeel van de 19e eeuwse stadsuitleg. Die is uniek voor Nederland en daarom niet voor niets als  Beschermd Stadsgezicht aangewezen. Ondanks dat, zijn er voor de Singel in het verleden plannen geweest, die de leefbaarheid en het historisch karakter zwaar zouden aantasten. Plannen bijvoorbeeld om de woonfunctie onmogelijk te maken, plannen voor kappen van bomen langs de hoofdrijbaan voor het busverkeer of een busbaan over de ventwegen. Samen met anderen van de Singel hebben we ons daar tegen verzet en gelukkig met succes. Op dit moment is de voortgaande verkamering van panden met alle negatieve gevolgen van dien een grote bedreiging voor de leefbaarheid en het historisch karakter van de 19de eeuwse stadsuitleg. Het gemeentebestuur zet hier geen enkele rem op en doet slechts aan symptoombestrijding.

Het Buurtplatform heeft leefbaarheid en behoud van het historisch karakter hoog in het vaandel staan. Als lid van het bestuur wil ik hier graag een bijdrage aan leveren.

Ton Niesink – Bestuurslid

Ik ben geboren op 5 juli 1952 in het mooie stadje Borculo (Noord-Achterhoek). Sinds 1 september 2018 woon ik in Nijmegen aan de Vonckstraat.

Nu ben ik gepensioneerd, maar ik heb 42 jaar in het basisonderwijs gewerkt, waarvan 22 jaar als schoolleider. Dit aan verschillende basisscholen in de plaatsen: Zevenaar, Nieuw-Dijk en Lichtenvoorde.

Nu woon ik in Nijmegen en ga ik mij o.a. inzetten voor onze mooie buurt via het Buurtplatform Wedren-Julianapark. Om zo een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van onze buurt.

Specifiek houd ik mij nu bezig met de buurttuin en het in goede banen leiden van het moutfestival, maar daar zal het in de toekomst ongetwijfeld niet bij blijven.

Marjo Janssen – Penningmeester

IMG_20170312_125426Ik ben Marjo Janssen, heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen en ben al meer dan 45 jaar actief in de buurt op allerlei gebieden. Zo heb ik bijvoorbeeld de grote renovatie van de Waldeck Pyrmontsingel in gang gezet en begeleid.
Zo is deze eerste sociale woningbouw van Nijmegen behouden gebleven voor de bewoners, een groot succes!!
Ook de fietsrekken en pas geleden de openbare moes en plantentuintjes zijn door actieve inzet van ons, de bewoners, zo gerealiseerd. Ik wil mijn ervaringen en “kennis” nu ook inzetten voor ons “wijkje” en ben daarom bestuurslid
geworden van het Buurtplatform Wedren-Julianapark.

Dit, omdat je samen sterker staat voor behoud van een sociale, veilige wijk en de bewoners elkaar ook wat beter kunnen leren kennen. En dat is een mooi streven, toch?

Vacant – Secretaris

Emile Pfeil – Bestuurslidemile

Ik ben Nijmegenaar van geboorte, 63 jaar, en werkzaam bij justitie als rechter. Ik woon nu ruim 18 jaar met Germaine op de Groesbeekseweg. In al die jaren hebben wij onze wijk zien verloederen als gevolg van de verregaande verkamering. Ik wil me inzetten om deze situatie zoveel mogelijk tegen te gaan en om de prachtige 19e eeuwse schil te behoeden voor verdere aantasting.  Ik zet me in voor de Buurtvereniging Wedren-Julianapark om de leefbaarheid en veiligheid te vergroten.