Opusgebouw

De voormalige meisjesschool OPUS aan het Vierdaagseplein in Nijmegen ondergaat een transformatie.

In opdracht van Lingotto, die ook het Honig-complex in Nijmegen een facelift gaf, transformeren de aannemer van de Klok samen met Ventimon Elektrotechnisch bedrijf en Van Delftgroep het statige schoolgebouw naar een vier sterren hotel. Het hotel draagt de naam ‘The Rebyl’.

Transformatie van ‘OPUS’ naar ‘The Rebyl’

De entreepartij en hal met trappenhuis blijft behouden en dient straks als hotellobby. Aan de achterzijde van het hotel wordt nieuwbouw gerealiseerd met een houten gevel. Het gebouw wordt verduurzaamd met nieuwe isolatie, zonnepanelen, duurzame installaties en er is veel aandacht voor biodiversiteit. Denk hierbij aan groene daken, vogelnestvoorzieningen voor ca. 100 vogels zoals mussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Het 4-sterren hotel krijgt 97 kamers en suites en een café-restaurant. Naast de boutique gym zijn er vergader- en eventruimtes, gelegen aan de groene binnentuinen van het gebouw.

2022

Aanvankelijk zijn er protesten en procedures tegen onderdelen van dit hotelplan maar die zijn weggenomen waarna de bouw kan starten. We overleggen regelmatig met de eigenaar Lingotto.

2023

Het Buurtplatform organiseert voor 120 buurtbewoners een rondleiding in het in aanbouw zijnde Opus-gebouw. Een video van de rondleiding kunt u hier zien:

2024

Verwacht wordt dat in het eerste kwartaal van 2024 het gebouw opgeleverd wordt aan Lingotto. Na de inrichting wordt er proef gedraaid, waarna het na 4-daagse van 2024 vol open zal gaan. Een aandachtspunt zal de parkeergelegenheid zijn. De Gemeente onderzocht dit en trok de conclusie dat het parkeren in de wijk opgevangen kan worden. We houden vinger aan de pols bij de ontwikkeling van het Opusgebouw en het te voeren parkeerbeleid.

We zijn bezig met nog een rondleiding voor buurtbewoners na de oplevering. Spannend of dat lukt!