Foodtruck festival RRRollend

Het Foodtruck festival RRRollend is een vrij nieuw evenement op de Wedren-Julianapark. Overigens goed om te weten: het evenementenbeleid is een zaak van de Nijmeegse Raad. Wat houdt dat in?

Er is jaren terug besloten om de Wedren en Julianapark evenemententerrein te maken. Daar iets in wijzigen kan alleen via de politiek. Wat buurtbewoners en Buurtplatform kunnen doen is de zaak in goede banen leiden.

Verder over het Foodtruck Festival RRRolllend

Ook hier is het Buurtplatform Wedren-Julianapark de vaste samenwerkingspartner om jaarlijks buurtwensen en -klachten te bespreken. Het is belangrijk dat dat een vaste partner is zodat er een opbouw komt in de samenwerking en we jaarlijks het evenement kunnen bijstellen.

2023

We hebben met dit festival de uitvoering van 2023 besproken. Er zijn verbeterpunten over

  • 1. Informatievoorziening voor de buurt. De buurt (omwonenden) heeft informatie over Waar, Wanneer, Hoe lang enz. vooraf gemist. De organisatoren zeggen toe: dat de bewonersbrief tijdig verspreid moet worden in de buurt. Ze zullen dit een volgende keer beter plannen.
  • 2. Beschadiging van het park. Tijdens het festival zijn bouwhekken geplaatst. Deze zijn o.a. in het groen geplaatst! De organisatoren zeggen toe dat ze in volgende edities beschadiging aan het park voorkomen.
  • 3. Tijdens het festival was het windstil en vochtig, hierdoor bleven rook- en etensgeuren lang rond de appartementen van de van Gentstraat hangen. Veel bewoners trokken aan de bel. Het evenement zegt hierover: “Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden en de mogelijke impact op de omgeving, inclusief geluid, geuren en andere overlast. In de toekomst zullen we maatregelen nemen om dergelijke problemen te minimaliseren, zoals het aanpassen van de locatie van de overlast veroorzakende activiteiten.”

Kortom: het lijkt alsof hier ook een goede samenwerking tot stand komt. We houden vinger aan de pols.